It is now Christmas time and why not indulge in crispy anise biscuits.

The recipe that follows is that of the tradition, but simple but special!

INGREDIENTS:

  • A cup of sugar (abundant)
  • A cup of white wine 1 cup of extra virgin olive oil (poor)
  • 1 pinch of salt
  • 1 yeast bag
  • Flour q.b
  • Anice q.b

PREPARATION:

Place the flour in the fountain (as in the photo) and pour the ingredients gently by mixing.

Once the texture is good, fold the dough with the rolling pin, not too fine (half a cm is good), and put into the oven at 180 ° C until it is golden, usually 15-20 min.

Swirl them and let them cool ….

And …. finally taste it!

 

G

 

 

 

 

 

 

le e perché non concedersi a croccanti biscotti all’anice.

La ricetta che segue è quella della tradizione bevanate, semplice ma speciale!

INGREDIENTI:

  • una tazza di zucchero (abbondante)
  • una tazza di vino bianco
  • 1 tazza di olio extravergine di oliva (scarsa)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 bustina di lievito
  • Farina q.b
  • Anice q.b

PREPARAZIONE

Disporre la farina a fontana ( come nella foto) e versare gli ingredienti mescolando delicatamente.

Una volta raggiunta una buona consistenza spianare la pasta con il mattarello, non troppo fine ( mezzo cm va bene), e mettere in forno a 180 °C fin quando non cominceranno ad essere dorati, solitamente a forno ben caldo sono necessari 15-20 min.

Sfornarli  e  lasciarli freddare….

e….infine assaggiare!

 

G.